Jack

en smakebit

En smakebit på søndag sker på initiativ av den norska bokbloggen Flukten från virkeligheten. Konceptet går ut på att vi delar med oss av ett stycke ur boken vi läser. Den enda regeln är att inga spoilers är tillåtna.

Jag läser just nu Jack av Christina Lindström och jag tycker att den är riktigt bra. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar Jack eller inte. Han har helt klart attitydproblem, men han har hjärtat på rätta stället. Dock älskar jag skrivstilen i boken.

jack_my_12965

Jack har länge varit den coola och bråkiga killen i klassen. När han träffar Freja på en fest faller han handlöst för henne, trots att hon är väldigt olik den sortens tjejer han brukar gilla…
Delar med mig av det här citatet:

”Inte många syner i världen är så skakande som en tom snusdosa. Så emotionellt upprivande. Jag har en snus inne nästan jämt och när jag inte har det känner jag hela tiden att det är något som fattas. Synen av just en tom dosa är tyvärr precis vad som möter Roffe och mig när vi ätit upp maten och ser fram emot en nikotinkick som ska få oss att minnas varför vi lever. Besvikelsen är enorm. Dosan luktar knappt snus längre och är bara ett tomt skal. Precis som jag. Under överläppen värker det av saknad.

Inte bara under överläppen förresten. Under bröstkorgen och i magen också. På insidan av låren. Det är inte bara snusen jag saknar. I mitt huvud och min kropp har jag känt Freja hela dagen. Hon drar i mig, hennes tentakler fantomkittlar min hud.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s