Att läsa om ens favoritböcker ♥

Jag har äntligen tagit mig tid att läsa den illustrerade versionen av Harry Potter och de vises sten.  Trots de fantastiska bilder var jag inte jättepepp på att läsa den, eftersom jag redan har läst de vises sten så många gånger att jag kan den utantill. Dessutom har den länge vart den Harry Potter-bok jag tyckt minst om (trots att det är en av mina absoluta favoritböcker asså).

20161130_124040

Men det är något speciellt med att läsa om boken där allt började, när man redan vet vad som händer i sjunde och sista boken (och i The cursed child, som kanske inte borde räknas som canon). Till exempel när de nämner Grindelwald på Dumbledores chokladgrodekort. Och när Ron verkligen avskyr Hermione i början och kallar henne för mardröm, nu när man vet att de kommer att gifta sig och få barn ihop.

En sak som jag verkligen lade märket till den här gången var när Harry berättar för Hagrid att det verkar som om Snape verkligen hatar honom och Hagrid svarar ”Klart han inte gör” men inte vill möta Harry med blicken! Första gången jag läste boken hade jag förstås ingen aning om Snape bakgrundshistoria, men det här är riktigt bra och diskret foreshadowing!

Det enda störande med den här versionen är att Erised-spegeln har bytt namn till MÖRD-SPEGELN. 

20161130_124315

Ni kanske tyckte det var smart, eftersom mörd är dröm baklänges. Jag tycker det låter lite olycksbådande att 11-åriga Harry blir besatt av en MÖRD-spegel som kanske, jag vet inte, MÖRDAR. (I för sig berättar Dumbledore att det är många som har tynat bort framför spegeln för att de varit så förtrollade av det dem sett, så budskapet kanske är att för mycket drömmande dödar.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s