Simon vs. the Homo Sapiens Agenda

 10015384._SY540_

Titel: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Svensk titel: Bara tre ord (ännu ej utkommen)
Författare: Becky Albertalli
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2016

Handling: Den enda Simon har kommit ut till är en kille han emailar med. Killen kallar sig själv för Blue och de går i samma skola, men förutom det har de ingen aning om vem den andra är. Blue är också gay och de diskuterar sina upplevelser och känslor. Trots att de aldrig har pratat ansikte mot ansikte känner Simon ett starkt band till Blue.

En dag råkar Simon lämna sin email öppen på en av skoldatorerna och klasskamraten Martin hittar deras mejlkonversation. Han bestämmer sig för att utpressa Simon, som inte vill att sanningen ska komma ut. Samtidigt kan han inte låta bli att fundera över vem Blue är och om det faktiskt är någon han känner.

Omdöme: Jag älskade den här boken. Det är en typisk feelgood book. Den har kallats ”The love child of John Green and Rainbow Rowell” och det är nog den bästa beskrivningen. Jag älskade stämningen och alla Harry Potter referenser. Det är en riktigt charmig och gullig kärlekshistoria. Jag älskar att de träffas online och blir kära via email. Dessutom fanns det en tänkvärd diskussion om att heterosexuella inte behöver komma ut. Jag skulle rekommendera boken till alla som gillar John Green, Rainbow Rowell eller hänger mycket på tumblr.

Det är lite synd att karaktärenas utseende inte beskrivs särskilt mycket. Allt vi får veta om Simon är att han har gråa ögon och bär glasögon. Men att omslaget föreställer en pojke utan ansikte kan tyda på att det var ett medvetet val. Eller så är det bara en ren slump.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s